Ghislaine van Kooten

Partner, tevens mediator

Echtscheiding Erfrecht Familie- en erfrecht Mediation
Be√ędigd in het jaar 2002 040-294 45 00 ln.netacovda-crt@netooknav.g Meer over Ghislaine van Kooten
Ghislaine van Kooten

Over Ghislaine van Kooten

Mr. Ghislaine van Kooten werd in 2002 beëdigd. Bij TRC Advocaten begon haar carrière in de algemene praktijk. Vanuit deze achtergrond stond Ghislaine regelmatig ondernemers en werkgever bij in procedures, maar ook in de adviespraktijk. Inmiddels legt ze zich al weer jaren met betrokkenheid en inzet toe op het praktijkgebied personen- en familierecht en is zij gespecialiseerd in de vermogensrechtelijke aspecten van het familierecht. Ghislaine houdt zich met name bezig met het bijstaan van ondernemers in echtscheidingssituaties en echtscheidingen waarbij de nadruk op de verdeling c.q. verrekening van het vermogen ligt alsmede alimentatiegeschillen. 

Om haar deskundigheid te vergroten volgde ze onder andere de Specialisatieopleiding Familierecht en is ze lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS). Dit is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. De leden van deze vereniging bieden een kwalitatief hoog niveau en houden dit op peil door jaarlijks opleidingen te blijven volgen op het gebied van personen- en familierecht. Ook nemen zij deel aan intervisiebijeenkomsten om samen met collega advocaat-mediators hun kennis en kunde op peil te houden. Voor meer informatie zie www.vfas.nl.

Tevens is Ghislaine vFAS gecertificeerd mediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ghislaine vindt er voldoening in om mensen, die verwikkeld zijn in een echtscheidingssituatie of ander geschil op het gebied van personen- en familierecht, erin te begeleiden om (weer) op een respectvolle manier met elkaar te kunnen communiceren om zo te komen tot goede afspraken in onderling overleg.

In dat kader volgde Ghislaine ook de opleiding tot overlegscheidingsadvocate en is zij aangesloten bij de Vereniging van Collaboratieve Professionals. In een overlegscheiding hebben beide partijen een eigen advocaat die volgens vastgestelde gedragsrichtlijnen op een constructieve wijze tot een gezamenlijke oplossing proberen te komen. Daarbij wordt ook vaak nog de hulp van een deskundige ingeschakeld om partijen ofwel op communicatief gebied (coach) ofwel op het gebied van financiële planning (financial) bijstaat. Voor meer informatie zie www.overlegscheiden.com.  
Animatie Collaborative Practice VvCP

Artikelen van Ghislaine van Kooten

6 september 2018

DAG VAN DE SCHEIDING OP 14 SEPTEMBER 2018

Door Ghislaine van Kooten

12 november 2017

Dag van het familierecht

Door Ghislaine van Kooten

4 september 2017

DAG VAN DE SCHEIDING OP 8 SEPTEMBER 2017

Door Ghislaine van Kooten

Contact opnemen met Ghislaine van Kooten

* Verplicht veld