Ruud van der Linden

Partner

Arbeidsrecht Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht Verzekeringsrecht
Ruud van der Linden

Over Ruud van der Linden

Mr. Ruud van der Linden is in 1983 in Eindhoven begonnen als advocaat. Hij is momenteel werkzaam in de secties ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Met name de positie van de directeur/grootaandeelhouder en aandeelhoudersgeschillen zijn kwesties waar hij in zijn praktijk veel mee te maken heeft. Verder houdt Ruud zich zijn gehele carrière als advocaat bezig met huurrechtkwesties, met name huurrecht bedrijfsruimte. 

Ruud ziet zichzelf als een echte ondernemingsrechtadvocaat. Hij heeft voeling met het bedrijfsleven. Dit vertaalt zich ook in diverse adviserende functies die hij heeft vervuld. Daarbij springen in het oog dat hij 10 jaar lang deel heeft uitgemaakt van de Raad van Commissarissen van de Woningbouwcorporatie Aert Swaens (thans Woningbouwcorporatie 'Thuis). Verder is hij 10 jaar lang lid geweest van de Raad van Toezicht van de beroepsvoetbalorganisatie FC Eindhoven. 

Ruud was tot juli 2007 rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Oost-Brabant en is nu rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Artikelen van Ruud van der Linden

18 juni 2019

Hoe regel ik als aandeelhouder zeggenschap met een externe directeur?

Door Ruud van der Linden

1 januari 2017

Wie betaalt de naheffing loonbelasting?

Door Ruud van der Linden