Sander Baetens

Advocaat, tevens mediator

Echtscheiding Erfrecht Familie- en erfrecht Mediation
Sander Baetens

Over Sander Baetens

Mr. Sander Baetens studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens zijn studie verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek naar “conversie ingevolge de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding”, waarover hij vervolgens publiceerde in het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht.

Na zijn studie is Sander ruim drie jaar als advocaat werkzaam geweest bij één van de grootste kantoren van Zuid-Nederland. Hij is zich daar steeds meer gaan toeleggen op het personen- en familierecht en het erfrecht. Bij TRC Advocaten houdt Sander zich sinds medio 2009 ook voornamelijk met deze rechtsgebieden bezig. 

Met ingang van 1 maart 2011 is Sander ook lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS). Dit is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. 
In januari 2012 rondde Sander de juridische specialisatieopleiding familierecht van het Instituut voor Mediation- en Familierechtopleidingen cum laude af.

Met ingang van maart 2012 treedt Sander ook op als vFAS-scheidingsmediator. Sander is als registermediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Sander is voorts lid van de Vereniging voor Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). In november 2015 rondde Sander de juridische specialisatieopleiding erfrecht van het Instituut voor Mediation- en Familierechtopleidingen eveneens cum laude af.

Verder is Sander lid van de Bossche fractie van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Artikelen van Sander Baetens

17 november 2016

29 november 2016: Dag van het erfrecht

Door Sander Baetens

6 november 2016

Afzien van alimentatie bij huwelijkse voorwaarden, kan dat?

Door Sander Baetens

30 oktober 2016

Startersdag van de Kamer van Koophandel op zaterdag 5 november 2016

Door Sander Baetens

Contact opnemen met Sander Baetens

* Verplicht veld