Chris van der Corput

Partner, tevens mediator

Aanbestedingsrecht Bestuursrecht Bouw- en vastgoedrecht Hippisch recht Pachtrecht Vergunningen
Be√ędigd in het jaar 1982 040-294 45 00 ln.netacovda-crt@tuprocdv.c Meer over Chris van der Corput
Chris van der Corput

Over Chris van der Corput

Mr. Chris van der Corput is in 1982 beëdigd als advocaat en werkzaam in de algemene civiele praktijk vooral op het gebied van bouwrecht, aanbesteding, onteigening, projectontwikkeling, bestuursrecht, agrarisch recht, hippisch recht en automotive. Op deze rechtsgebieden adviseert hij zijn cliënten en voert hij procedures. Procedures op het gebied van bouwrecht veelal bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Hij is daarnaast mediator en inzetbaar op gebieden die bouw gerelateerd zijn, verbintenisrechtelijke geschillen, bestuursrechtelijke geschillen, ondernemingsrechtelijke geschillen zoals bijvoorbeeld geschillen tussen aandeelhouders.

Verdieping op dat terrein vindt steeds plaats, onlangs heeft hij de opleiding Conflictmanagement en Systeemdesign als een van de eerste acht in Nederland afgerond.

In die opleiding is aandacht gegeven aan het aanleren van een analytische aanpak van conflicten en het toepassen daarvan op de conflictcultuur en het conflictmanagement van een organisatie, conflictkosten berekenen, het reflecteren op de eigen rol in de veranderingsprocessen, conflictmanagement systemen in organisaties stap voor stap ontwerpen, die conflictmanagement systemen vervolgens in organisaties integreren in de organisatieprocessen en tot slot een conflictbestendige cultuur in organisaties ontwikkelen. Hij adviseert organisaties desgevraagd in conflict design systemen.

Gaandeweg is hij meer geïnteresseerd geraakt in de psychologie.  Een rechter heeft maar een beperkte gereedschapskist waaruit hij kan putten om oplossingen te vinden en dat zijn dan met name de feiten zoals gepresenteerd, wet, jurisprudentie en literatuur. Een geschil is echter vaak meer. Achter de feiten en juridische kwalificaties schuilen vaak diepere problemen. Wanneer die besproken kunnen worden is vaak op andere wijze een oplossing te bereiken die partijen meer recht doet en bevrediging geeft.

Hij is lid van de Vereniging van Bouwrecht Advocaten, de Vereniging van Bouwrecht en de Vereniging van Agrarisch recht. 

Zijn leven lang is hij gefascineerd door paarden. Vanaf het afstuderen tot nu toe heeft hij paarden gehad. Hij rijdt met name onder het zadel en heeft vele jaren aangespannen (tweespan) gereden. Hij is voorzitter bij het KWPN, van de tuchtcommissie in hoger beroep tevens arbiter. Vanwege zijn interesse in paarden heeft hij bijzondere kennis opgedaan op het gebied van hippisch recht.

Artikelen van Chris van der Corput

19 juni 2017

Conflictmanagement

Door Chris van der Corput

18 februari 2016

De Hoge Raad heeft onlangs een uitspraak gedaan die van belang is voor houders van dieren.

Door Chris van der Corput

16 november 2015

Vormerkung en beslag

Door Chris van der Corput

Contact opnemen met Chris van der Corput

* Verplicht veld