Geert Bosman

Partner

Bouw- en vastgoedrecht Huurrecht Ondernemingsrecht Vergunningen Aanbestedingsrecht Appartementsrecht Bouwrecht Project-/herontwikkeling
Geert  Bosman

Over Geert Bosman

Geert Bosman is geboren en getogen in Friesland. Hij specialiseerde zich tijdens zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen in het aansprakelijkheids-/verzekeringsrecht. Hij is in 2000 afgestudeerd en beëdigd als advocaat.

Tegenwoordig voert hij binnen de secties Bouw- en Vastgoedrecht en Ondernemingsrecht een civiele praktijk met accenten op bouwrecht, huurrecht en aansprakelijkheidsrecht vanuit onze vestiging te Veldhoven, vlakbij Eindhoven.

Binnen het aansprakelijkheidsrecht houdt hij zich veel bezig met het verhalen van schade ontstaan door fraude, dit in opdracht van bestuursorganen, ondernemingen en particulieren, bijvoorbeeld in geval van verzekeringsfraude, uitkeringsfraude of verduistering in dienstbetrekking. 

Geert heeft de Specialisatie opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid bij de Grotius Academie met goed gevolg afgerond en is lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheidsrecht. 

Geert bekleedt een bestuursfunctie binnen de Businessclub van voetbalvereniging UNA, is een oud-lid van Ronde Tafel 166 Veldhoven en is lid van Lionsclub de Keersop.

RechtSgebiedenregister

Geert Bosman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- huurrecht
- vastgoedrecht
- verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen van Geert Bosman

donderdag 1 april 2021

Aanspraak maken op huurverlaging door coronacrisis. Hoe zit dat precies?

Door Geert Bosman

dinsdag 6 oktober 2020

Koopoptie of recht van eerste koop; wat is het verschil?

Door Geert Bosman

donderdag 23 april 2020

Coronavirus themadossier: Rechterlijke uitspraken in huurgeschillen in relatie met de coronacrisis

Door Geert Bosman