Jeroen Hellendoorn

Partner, tevens beroepscurator

Ondernemingsrecht Insolventie Ontslagrecht Wet Homologatie Onderhands Akkoord
Jeroen  Hellendoorn

Over Jeroen Hellendoorn

Jeroen Hellendoorn werd in 1988 beëdigd. Hij is een van onze specialisten op het gebied van faillissementsrecht. Hij wordt vaak benoemd tot curator of bewindvoerder en adviseert bedrijven die te maken krijgen met een (dreigend) faillissement. Hij volgde daartoe de Specialisatierichting Insolventierecht (faillissementsrecht). Jeroen is lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad).

Daarnaast is Jeroen actief op het gebied van ondernemingsrecht en adviseert hij op dit rechtsgebied zijn klanten en voert hij procedures.

Ondernemers hebben vaak praktische adviezen nodig over contracten, hoe om te gaan met contractspartijen, concurrenten, personeel en medeaandeelhouders. Samen met de ondernemer wordt gezocht naar de optimale weg voor de onderneming en ondernemer, hetgeen lang niet altijd ziet op procedures, maar bijvoorbeeld op het uitwerken van samenwerkingsverbanden en overeenkomsten, zodat de ondernemer op die punten ontzorgd wordt en zijn energie kan steken in het ondernemerschap zelf.

Jeroen is fanatiek hardloper en neemt ook deel aan het "Rundje um ut hundje", een hardloopevenement in Horst aan de Maas. Daarnaast is Jeroen actief hockeyer en golfer.

RechtSgebiedenregister

Jeroen Hellendoorn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- insolventierecht
- faillissement
- surseance van betaling

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen van Jeroen Hellendoorn

woensdag 21 juli 2021

De rol van de observator

Door Jeroen Hellendoorn

dinsdag 23 februari 2021

Schade aan uw onderneming, wie draait daar voor op?

Door Jeroen Hellendoorn

woensdag 17 februari 2021

De herstructureringsdeskundige

Door Jeroen Hellendoorn