Ruud van der Linden

Partner

Arbeidsrecht Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht
Ruud van der Linden

Over Ruud van der Linden

Ruud van der Linden is in 1983 in Eindhoven begonnen als advocaat. Hij is momenteel werkzaam in de secties ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Met name de positie van de directeur/grootaandeelhouder en aandeelhoudersgeschillen zijn kwesties waar hij in zijn praktijk veel mee te maken heeft. Verder houdt Ruud zich zijn gehele carrière als advocaat bezig met huurrechtkwesties, met name huurrecht bedrijfsruimte. 

Ruud ziet zichzelf als een echte ondernemingsrechtadvocaat. Hij heeft voeling met het bedrijfsleven. Dit vertaalt zich ook in diverse adviserende functies die hij heeft vervuld. Daarbij springen in het oog dat hij 10 jaar lang deel heeft uitgemaakt van de Raad van Commissarissen van de Woningbouwcorporatie Aert Swaens (thans Woningbouwcorporatie 'Thuis). Verder is hij 10 jaar lang lid geweest van de Raad van Toezicht van de beroepsvoetbalorganisatie FC Eindhoven. 

Ruud was tot juli 2007 rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Oost-Brabant en is nu rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

RechtSgebiedenregister

Ruud van der Linden heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- ondernemingsrecht 
- verbintenissenrecht
- bestuurdersaansprakelijkheid
- vennootschappen

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Artikelen van ruud van der linden

vrijdag 13 augustus 2021

Werknemer is aansprakelijk voor schade toegebracht aan zijn werkgever

Door Ruud van der Linden

dinsdag 14 april 2020

Coronavirus themadossier: Let op: nieuwe noodmaatregelingen voor bestuurders en aandeelhouders van een B.V.

Door Ruud van der Linden

woensdag 8 april 2020

Coronavirus themadossier: Uitstel van belastingbetaling voor ondernemers

Door Ruud van der Linden