De Dag van de Alimentatie

 

Waarom een dag van de alimentatie?

Omdat wij als advocaten merken dat het voor veel mensen in een scheidingssituatie een heel belangrijk, maar vooral ook een moeilijk te doorgronden onderwerp is. Men weet vaak niet waar te beginnen en heeft geen idee van de rechten en plichten met betrekking tot alimentatie. Naar een advocaat stappen is vaak zwaarbeladen. Gedachten, die vaak bij mensen opkomen zijn; “zal mijn partner niet meteen denken dat ik het onderste uit de kan wil?” of “het is vast erg duur om me door een advocaat te laten informeren”.

Op de dag van de alimentatie kunt u vrijblijvend en zonder afspraak binnenlopen om met één van onze gespecialiseerde familierechtadvocaten van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. Wij kunnen u aangeven wat in het algemeen de rechten en plichten zijn op het gebied van kinder- en/of partneralimentatie. Wij kunnen met u een inventarisatie maken om te kijken waarmee rekening moet worden gehouden in uw geval. Wij kunnen samen met u beoordelen of er wijzigingen zijn opgetreden in uw situatie of die van uw ex-partner, die aanleiding geven tot een wijziging van de alimentatie.

Wij kunnen tijdens dit gesprek natuurlijk geen daadwerkelijke berekeningen voor u maken, maar wij kunnen u wel aangeven of het zin heeft om berekeningen te laten maken en zo ja dan kunnen wij met u vervolgafspraken maken over het opstellen van deze berekeningen en de daaraan verbonden kosten.
Mocht het zo zijn dat u vragen heeft over een al bestaande alimentatieverplichting dan is het voor ons prettig indien u het stuk waarin deze alimentatieverplichting is vastgelegd (denk aan een echtscheidingsconvenant of uitspraak van de Rechtbank) meeneemt naar het gesprek. Wij kunnen dan wat gerichter met u praten.

Ook wanneer u een korte of heel specifieke vraag heeft kunt u vrijblijvend langskomen dan wel telefonisch contact met ons opnemen of mailen en wij proberen u dan zo goed mogelijk op weg te helpen.

Vanzelfsprekend kunt u ook samen met uw aanstaande ex-partner langs komen. Onze vier familierechtadvocaten hebben niet alleen een specialisatieopleiding afgelegd op het gebied van het familierecht, maar zij zijn ook allen gecertificeerd mediator.

Lukt het u nu niet om 20 april 2016 op de aangegeven kantoortijden een bezoek aan ons te brengen bel dan voorafgaand aan de dag zelf om een afspraak te maken in de avonduren. Wij blijven dan graag wat langer voor u.

Ghislaine van Kooten
Sander Baetens
Evelien Geerings
Edward Plass (vestiging Horst)