Evelien Geerings

Advocaat

Bestuursrecht Bouw- en vastgoedrecht Familie- en erfrecht Vergunningen
Evelien Geerings

About Evelien Geerings

Al tijdens haar studie in Nijmegen was mr. Evelien Geerings werkzaam bij TRC Advocaten in Veldhoven, haar geboorteplaats. Het beviel haar zo goed dat ze er ook na haar beëdiging in 2003 is blijven werken. Evelien legt zich bij TRC Advocaten toe op het rechtsgebied personen- en familierecht en omgevingsrecht.

Op het gebied van het personen- en familierecht staat Evelien cliënten met name bij in zaken op het gebied van alimentatie, afstamming, gezag en adoptie. Om haar deskundigheid te vergroten volgde Evelien onder andere de Juridische Specialisatieopleiding Familierecht en de mediationopleiding van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS).

In de praktijk van het omgevingsrecht staat Evelien cliënten bij in vraagstukken die omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen betreffen. Daarnaast houdt zij zich bezig met handhavingskwesties in zaken waarin gemeentes de naleving van regels wil afdwingen door middel van het opleggen van een last onder dwangsom of last onder bestuursdwang.

Evelien is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). 

Articles written by Evelien Geerings

4 July 2019

Nieuwe lijn: driestappenplan voor een geslaagd beroep op het vertrouwensbeginsel

By Evelien Geerings

23 May 2019

Duur partneralimentatie fors ingekort

By Evelien Geerings

22 June 2015

Partneralimentatie omlaag en van 12 jaar naar 5 jaar

By Evelien Geerings