Buitengerechtelijke reorganisatie

 
 
 
Jeroen Hellendoorn
 

14 juni 2010

Jeroen Hellendoorn

 
 

Dit artikel heeft betrekking op onze juridisch specialisatie:

Insolventie

In de praktijk blijkt de (buitengerechtelijke) reorganisatie voor ondernemingen veel effectiever en succesvoller te zijn dan een surseance van betaling.

Behalve dat dit voor de meeste bedrijven het voordeel oplevert dat er bij de schuldeisers en in de markt geen bekendheid is van de precaire financiële situatie blijkt dat het succespercentage van buitengerechtelijke reorganisaties groot is. 

Bijna 50% van informele reorganisaties succesvol
Naar schatting vinden in Nederland jaarlijks meer dan 12.000 succesvolle informele reorganisaties plaats. Een groot contrast met surséance van betaling waar van de jaarlijks ± 220 voorlopige surséances in 2009 er ruim 190 zijn omgezet in een faillissement. Jaarlijks vinden plusminus 25.000 informele reorganisaties plaats waarvan derhalve bijna 50% succesvol is. Gezien het beperkte resultaat dat in faillissementen en surséances wordt geboekt is de voorfase van groot belang.

Tijdig signaleren
Het tijdig signaleren en een goede juridische begeleiding zijn van groot belang bij het succesvol reorganiseren.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp en wellicht begeleiding nodig bij een reorganisatie, wacht niet en neem contact op met TRC Advocaten, ondermeer met mr. Hellendoorn en mr. Uitdehaag.