Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

 
 
 
Ruud van der Linden
 

16 november 2015

Ruud van der Linden

 
 

Dit artikel heeft betrekking op onze juridisch specialisaties:

ArbeidsrechtOndernemingsrecht

Werkt u voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld als ZZP-er, dan is het vaak onduidelijk of de opdrachtgever loonheffingen moet inhouden. We kennen de VAR al jarenlang. De VAR geeft de zelfstandige maar ook de opdrachtgever hierover duidelijkheid. In 2016 gaat de regelgeving hierover veranderen. De VAR gaat verdwijnen per 1 april 2016. Opdrachtnemers kunnen dan geen VAR meer aanvragen. Er is wel sprake van een overgangsregeling. De VAR die voor 2014 en 2015 is afgegeven, blijft langer geldig. Blijft u hetzelfde werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden, dan mag u de VAR voor 2014 of 2015 ook in 2016 blijven gebruiken en hoeft u in dat geval dus geen nieuwe VAR voor 2016 aan te vragen. 

Gaat u in 2015 of 2016 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden, of hebt u nog geen VAR en hebt u die wel nodig, dan kunt u hiervoor een nieuwe VAR aanvragen die dan geldig blijft tot de ingangsdatum van de nieuwe regelgeving, waarschijnlijk 1 april 2016. 
U mag echter ook al werken met voorbeeldovereenkomsten die door opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen worden ondertekend en die vooraf door de fiscus te laten toetsen. 

Wilt u een zelfstandige (ZZP-er) contracteren of bent u ZZP-er en wilt u een overeenkomst van opdracht afsluiten, neemt u dan contact op met TRC Advocaten voor het opmaken van een overeenkomst, die dan aan de Belastingdienst ter beoordeling kan worden voorgelegd. U weet dan waar u aan toe bent en loopt dan geen risico meer voor wat betreft loonheffingen. U kunt – zoals het er nu naar uitziet – het gehele jaar 2017 gebruiken om uw werkwijze aan te passen. In het jaar 2016 zal de Belastingdienst nog geen handhavingsmaatregelen treffen.