Personen en familierecht Bladel

Het personen- en familierecht houdt zich bezig met gevoelige zaken als afstamming en echtscheiding. Maar ook geboortes, huwelijken, vaderlijke erkenning en andere zaken die verband houden met familiebetrekkingen en (wettelijk bepaalde) bevoegdheden van personen komen regelmatig aan bod. Soms lopen de dingen anders dan gehoopt of vindt er een belangrijke juridische verschuiving binnen het familieverband plaats. Dan kan echtscheidingsmediation helpen om de zaken correct en emotioneel gezien zo netjes mogelijk af te handelen.

Bij personenrecht en familiezaken gaat het doorgaans om besloten aangelegenheden die niet openbaar gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn naamswijzigingen, bijstandsverhaalzaken, ouderlijk gezag, leerplichtzaken of adoptie. Maar ook alles rondom echtscheidingen valt onder het personen-en familierecht. Denk aan boedelverdelingen, alimentaties, ouderschapsplan en omgangsregeling voor de kinderen.

Ook bij echtscheidingsmediation kunt u bij TRC Advocaten terecht

TRC Advocaten is actief in de omgeving van Bladel en heeft o.a. als specialisme het personenrecht, echtscheidingsmediation en familiaire zaken. Een echtscheiding is een van de meest voorkomende juridisch te regelen zaken. Een echtscheiding is meestal een verdrietige beslissing. Lukt het niet om de echtscheiding via echtscheidingsmediation en een vaststellingsovereenkomst bij de rechter te laten ontbinden, dan komt er vaak een vervelende juridische strijd tussen beide ex-partners op gang. Vaak komen de echtelieden terecht in pijnlijke beschuldigingen over en weer, met een verstoorde verhouding tot gevolg. Onenigheid over de bezittingen, wat er met de gemeenschappelijke woning dient te gebeuren, financiƫle vraagstukken, de schuldvraag en helaas ook getouwtrek over de kinderen komen maar al te vaak voor. Kinderen zijn niet voor niets vaak het kind van de rekening. Verdriet laat mensen vaak beslissingen nemen waar ze later spijt van ondervinden. Men gunt elkaar op dat moment soms het licht in de ogen niet. Daarom helpt onze echtscheidingsadvocaat om de juridische kanten van een scheiding via wettelijk bepaalde afspraken toch zo prettig mogelijk en juridisch correct af te handelen.