TRC Advocaten Website062

Advisering omtrent financiering en zekerheden

Advisering omtrent financiering en zekerheden

Bijna iedere onderneming is tegenwoordig aangewezen op (externe) financiering van zijn activa en/of bedrijfsactiviteiten. Of dat nu financiering door de bank betreft dan wel financiering door de aandeelhouder, de keuze van de juiste financieringsvorm en de verstrekte/verworven zekerheden zijn daarbij van groot belang. Denk aan bancaire kredietverlening, concernfinanciering, factoring, maar ook aan constructies als lease, huurkoop, borgstelling, achterstelling.

Wij adviseren op alle gebieden van financieringstransacties alsmede de vestiging en uitwinning van zekerheden, maar ook in situaties waarin sprake is van een conflict tussen u en uw financier.

Wanneer de continuïteit van uw onderneming in het geding is, hebben de insolventierecht advocaten van TRC de expertise in huis om u optimaal bij te staan bij de beoordeling van uw financieringsovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie. Zijn pand – of hypotheekrechten correct gevestigd? Is pandrecht op vorderingen voldoende gewaarborgd? Geldt dat ook voor toekomstige vorderingen? Welke financiële risico’s resteren er voor u en op welke wijze kunnen deze verder worden ingeperkt? Zijn de bestaande zekerheidsposities voldoende faillissementsproof te noemen?

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers