TRC Advocaten Website062

Begeleiden akkoord met schuldeisers (WHOA)

Begeleiden akkoord met schuldeisers (WHOA)

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) biedt de ondernemer de mogelijkheid om na herstructurering van de schulden, met verbeterde perspectieven de ondernemingsactiviteiten voort te zetten. Het is echter ook mogelijk om de herstructurering via de WHOA te gebruiken om tot een gecontroleerde afwikkeling (beëindiging) van de bedrijfsvoering te komen. Dat kan doordat middels een akkoord buiten faillissement een beter resultaat wordt bereikt dan met een afwikkeling in een faillissement. 

Indien u als ondernemer een akkoord wenst aan te bieden aan uw crediteuren, doet u er verstandig aan om dit doen met begeleiding van een juridisch en financieel deskundige. De WHOA schrijft namelijk voor, dat een voorstel voor een akkoord dient te worden voorzien van veel specifieke informatie die nodig is opdat schuldeisers zich een oordeel kunnen vormen over het aangeboden akkoord. De insolventierecht advocaten van TRC zijn daarin gespecialiseerd en kunnen u dus met raad en daad bijstaan in zo’n traject.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers