TRC Advocaten Website054

Bouwrecht

Bouwrecht

Bouwrecht is het geheel van rechtsregels in Nederland ter waarborging en regulering van bouwprocessen. Bouwrechtelijke bepalingen zijn deels privaatrechtelijk als ook publiekrechtelijk van aard. Daarnaast bestaan binnen de bouwsector veel verschillende sets van voorwaarden, zoals UAV 2012, UAV gc 2005, ALIB 2007 en DNB 2011.

  • aanneming en onderaanneming
  • aansprakelijkheid en schade
  • oplevering en kwaliteitsborging
  • aanbesteding
  • (verborgen) gebreken
  • infra en utiliteits-, woning-, water-, en industriebouw

TRC ondersteunt bij juridische bouwgeschillen en bouwkwesties. Wij staan u bij bij het sluiten en opstellen van aannemingsovereenkomsten, opstellen van bestekken en de toepassing van verschillende voorwaarden. We adviseren en procederen over alles wat met onroerend goed te maken heeft. Problemen met de aannemer / onderaannemer, de oplevering of schade en verborgen gebreken aan een woning.

Bij geschillen over bouwrechtelijke kwesties is professionele rechtshulp geen overbodige luxe. De belangen rondom dergelijke kwesties zijn vaak groot, zodat goede hulp en ondersteuning noodzakelijk is. Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring op dit gebied van bouwrecht.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers