TRC Advocaten Website058

Echtscheiding

Echtscheiding

U gaat scheiden. Een moeilijke periode in uw leven waarin u bovendien belangrijke afspraken moet maken voor de toekomst. Afspraken over de kinderen, maar ook afspraken over uw inkomen, uw onderneming en het vermogen na de echtscheiding.

Om in Nederland te kunnen scheiden (of om een geregistreerd partnerschap waarin kinderen zijn geboren te laten ontbinden), moet er een procedure worden gevolgd bij de rechtbank. Het starten van een echtscheidingsprocedure kan alleen worden gedaan door een advocaat.

Indien de onderlinge verhoudingen goed zijn, kunt u ervoor kiezen om zich samen door één advocaat/-scheidingsmediator te laten bijstaan (mediation). Ook wanneer u er allebei voor kiest om een eigen advocaat in te schakelen kan de echtscheiding vanuit een overlegsituatie worden geregeld. De afspraken over de gevolgen van de echtscheiding worden dan vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Is het voor u niet mogelijk om samen met uw partner een mediationtraject te volgen of vanuit een overlegsituatie de gevolgen van de echtscheiding te regelen, dan zal er inhoudelijk geprocedeerd moeten worden. In dat geval kiest u voor een eigen advocaat die namens u de procedure zal voeren.

Bent u voornemens om te gaan scheiden of bent u reeds bezig met een echtscheiding, maar verloopt dat niet naar wens? Dan kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators. Wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers