TRC Advocaten Website058

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie is een bijdrage in de kosten van opvoeding en verzorging van minderjarige kinderen, die na echtscheiding of verbreking van de samenwoning moet worden betaald aan de ouder waar het kind zijn hoofdverblijf heeft. Het is de bedoeling om in de behoefte van de kinderen te voldoen voor zover de draagkracht van de alimentatieplichtige ouders dat toelaat.

Ook jong-meerderjarige kinderen (18 tot 21 jaar) hebben meestal behoefte aan een bijdrage van hun ouder(s), zeker indien de kinderen studeren.

De berekening van behoefte en draagkracht is maatwerk en vaak ingewikkeld, zeker indien een van partijen ondernemer is of indien er sprake is van een samengesteld gezin. Bovendien kunnen gewijzigde omstandigheden een herberekening van de alimentatie nodig maken.

Wij kunnen u daarbij helpen. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft.

Onze advocaten hebben ruime ervaring met het maken van alimentatieberekeningen, het adviseren met betrekking tot alimentatie en het voeren van procedures over alimentatie. Wij hanteren dezelfde richtlijnen als de rechtbank en kunnen vooraf dus een goede inschatting maken van uw kansen.

 

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers