TRC Advocaten Erfrecht2

Vereffening

Vereffening

Soms moet de nalatenschap worden vereffend door een vereffenaar. Men spreekt dan van de “vereffening”. De wettelijke regeling van de vereffening is erop gericht om de schuldeisers van de nalatenschap extra bescherming te bieden. Daar is met name behoefte aan indien de nalatenschap negatief is (de schulden overtreffen de baten).

De vereffening raakt van toepassing indien een van de erfgenamen de nalatenschap beneficiair heeft aanvaard. Dat is ook het geval indien er een executeur is benoemd en alleen anders indien de executeur een zogenaamde “ruimschoots verklaring” aflegt.

De vereffening kan ook van toepassing worden door een uitspraak van de rechtbank op een verzoekschrift tot het aanstellen van een vereffenaar.

Wij treden met enige regelmaat op als door de rechtbank benoemd vereffenaar. Vraagt u zich af of het in uw situatie verstandig is om een vereffenaar te laten aanstellen, neemt u dan contact met ons op.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar juridisch advies?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

Receptie TRC Advocaten

Eerlijk advies van onze specialisten

Speciaal voor ondernemers